2009. május 2., szombat

Május elseje II. - Frühlingfest, Auer Dult

Miután a napokban jobban összeismerkedtem a kollégiumban lakó magyar erasmusos lányokkal, így a május elseje délutánját együtt töltöttük. És irány a Theresienwiese, a Frühlingfest. Nálunk szerintem egészen mást jelent a tavaszi fesztivál, inkább a kulturális szórakozást takarja. Nos itt ez nem így van. :) Képzeljetek el óriási területet -ahol egyébként az Oktoberfestet és a korábban bemutatott Flohmarktot is megrendezik- és adjatok hozzá sok-sok vacak játékot: célbadobó, sörgők, szellemvasutak, célbalövők (ahol egyébként a bajor legények kitartóan lőtték a lányoknak a műrózsákat) és hasonló vickek-vackok, vattacukrok, cukros almák. Valahogy a németek szeretik az ilyen rendezvényeket, talán tüntetnének is érte. :) Nekem inkább egy nagy falusi búcsúra emlékeztetett, mint fesztiválra... Na, de majd a képek mesélnek helyettem!





Oké, be kell vallanom, hogy minden elvem ellenére felültem az egyik ilyen vacakra. Méghozzá a képen látható óriáskerékre, mert azért mégis amolyan "klasszikusabb" vacak, meg még sosem ültem olyanon. Be kell valljam, hogy nagyon élveztem :) Szép volt a kilátás, igazán magasra felvitt és jó néhány kört megtett. /Marad a gyerek ha játszik :) /

Miután körbejártuk az egész területet, elmentünk egy amolyan hagyományos vásárra a Mariahilfplatz-ra, az un. Auer Dult-ra. Ezt a vásárt minden évben 3-szor rendezik meg: tavasszal, nyáron, ősszel. /Megj.: mi a tavaszin voltunk :) / Talán a szegedi Hídivásárra hasonlítható legjobban egy kis antikvitással és a szokásos bajoros dolgokkal keverve. Nekem mindenesetre nagyon tetszett.

Hát így telt az én munkaünnepem. Szerencsére nagyon szép idő volt egész nap, ami csoda, mert itt különösen gyorsan váltakoznak az időjárási jelenségek. /Pl.:1 perce még villámlott, most pedig száz ágra süt a nap./
Persze mindezek mellett a város több pontján tüntettek a munkahelyek megtartásáért és az elbocsátások ellen. És érdekes mód senkit nem vertek meg vagy fogták be a száját, ha véleményét hangosan kívánta kifejezni... de ez egy másik történet.

Update: hallom északi tüntető kollégák más formáját választották a vélemény-nyilvánításnak. Hát igen. Azért itt sem szentből vannak az emberek. :)

1 megjegyzés:

  1. Tök jó hétvégéd volt, köszi a beszámolót, nagyon hangulatos lehetett. Puszi

    VálaszTörlés