2009. június 22., hétfő

Nagyvárosi bolondságok :)

Mivel most nagyvárosban élek - amolyan európai "metropoliszban" (haha :) ) - így egy átlagos szombaton belebotlok amolyan furaságokba, bolondságokba. :) Na meg fura arcokba... de ezt a szálat hagyjuk inkább.
Az egyiket láttam már a neten, youtube-on. Biztos jó néhányatoknak ismerős már az un. "Free hugs". Vagyis ingyenes ölelést kínálnak fiatalok a járókelőknek. :) Mára az egész világon elterjedt szokássá vált. (Nem innen indult) Jópofa ötlet, amolyan jobb kedvre derítő a látvány. Vicces és egyben jó látni, ahogy vadidegenek megölelik és örülnek egymásnak. :)


És egy kis videócska magáról a gondolatról, magától a megálmodótól: (youtube)


Ugye, hogy jobb kedvre derít?! :)

Más, amivel minden szombaton kivétel nélkül találkozom a fő sétáló utcán, az a legény- és leánybúcsúk hada. Szinte 100 méterenként fel van osztva a "terep" az utolsó nagy bulijukra készülő házasulandók és barátaik közt. A nagy csapat egyforma, kompromittáló képekkel és feliratokkal ellátott pólót (egyedileg, direkt erre a napra készítettet) ,valamint még sokszor virágfüzért is viselnek. A menyasszony általában parókát és fátyolt és/vagy menyasszonyi ruhát imitáló tüllt hord, kezében egy nagy kosárral, ami teli vagy lánykori dolgaival, amire már nincs szüksége ezek után (pl. tanga, plüssfigurák, óvszer...) és ezeket a vackokat próbálja eladni a járókelőknek több-kevesebb sikerrel. De láthatóan nagyon jól érzik magukat közben :) Ja, és ne gondoljátok hogy ez éjszaka van! Fényes nappal, kora délután már elkezdik az akciójukat.
Lefényképezni egy kicsit "gázosabb" bandát sikerült csak. Ennél sokkal kulturáltabban (hagyományos bajor öltözetben) is szokták. Meg hát sokkal kulturálatlanabbul is...
(A rózsaszín parókás a menyasszony)

Na, a férfiak meg meg sem próbálják titkolni, hogy az egész tulajdonképpen az ivásról szól. Az a csoport, akiket láttam szombaton (képen), már 3 körül nagyon szép állapotban volta.k.. a vőlegény kezébe volt gipszelve(!) egy nagy sörös korsó és matt részeg volt már akkor. Hát, sok boldogságot hozzá!
A kép béna sajnos, de jól kivehető rajta a vőlegény kispajtás. (igen, a piros neccharisnyás...) Hát, ennek is láttam már sokkal értelmesebb verzióját. De sokszor így és hasonlóan szoktak kinézni a legénységüket búcsúztató ifjak.

Még egy utolsó, hogy valami kedvesebbel búcsúzzam mára. Emlékeztek az előző bejegyzésem utolsó előtti képére?

Itt (jobb oldali épület) minden derűs vasárnapon kijön egy tánciskola és társastáncos zenéket játszanak le, amire mindenki táncolhat. (Amolyan gerillamarketing) Hm, tényleg nagyon kellemes látvány, jó őket elnézegetni egy szép, napos vasárnap délután ilyen környezetben...

5 megjegyzés:

  1. IMMMÁDTAM ezt ezt a bejegyzést! KÖSSSSZI!!!!!!!!!!
    Mindenképp meghívlak a leánybúcsúmra, mert tuti a legjobb ötletekkel jössz majd :-)))

    És hármat találhatsz, h hol készült a video??? Hát az én szívem csücskében, sydney-ben, ilyen klassz városban laktam :-)

    Puszi

    VálaszTörlés
  2. oké, ötletek azok dögivel vannak :)
    Hallod, más is példát vehetne rólad a hozzászólások terén! :) Mostmár értem miért mondogattad, hogy szóljuk hozzá a blogodhoz.

    VálaszTörlés
  3. :-) Ugye hogy ugye?

    Lehet az is benne van, hogy csak én vagyok ennyire ráérős...

    VálaszTörlés
  4. A legközelebbi blogodban ígérem én is aktívabb leszek! ;)

    VálaszTörlés