2009. április 13., hétfő

A 2. családi nap

Szombaton ismét nyakunkba vettük a várost. Kisebb-nagyobb zökkenővel (a hülye magyar térkép volt a hibás!) eljutottunk a Westparkba, ahol megnéztük az un. Asia kertben a Kínai és Japánkertet, Thai és a Nepáli pagodát. Az utóbbi előtt megcsodálhattunk egy (talán) indiai eljegyzési szertartást. Igazán szép volt; mindenki az "ünneplős" indiai ruhájában, majd a pár feltett egymás homlokára egy-egy vörös pöttyöt. És mindenki örült :)
A parkot egyébként az 1983-as Nemzetközi Kertkiállításra készítették. Ma pedig a kedvenc kirándulóhelyek egyike. Halkan megjegyzendő, hogy München e részén a lakosok 40%-a bevándorló, így a park is hasonló tisztasági fokkal rendelkezik...

Majd bementünk a városba, ahol sikeresen többször belebotlottunk különböző tüntetésekbe, többek közt neonáciba... (szabad véleménynyilvánításért tüntetett pár suttyó gyerek, feketében, lezárva a fél város... mi ez ha nem maga a szabadság?no comment) A bajor rendőröket meg nem kellett félteni. Rengetegen voltak és durván felkészülten. (De a SÜN!SÜN! formációval nem találkoztunk :) ) Ja és közben persze a fél város a focidrukkerektől volt hangos, akik jó pár rekesz elfogyasztásával futottak be a vonatállomásra.

Hogy igazán meglássuk milyen a bajor sörkultúra, elmentünk a Hofbräuhausba. (Ahol egyébként Hitler az 1923-as sörpuccsal igyekezett átvenni a hatalmat. Sikertelenül.) Sajna a gép merülőben volt erősen így csak pár képet készítettünk, de majd egyszer még visszamegyek és kattintok párat. Münchenben ez kihagyhatatlan!

Bayernban nincs olyan, hogy megiszol egy pohárka sört. Itt vagy iszol rendesen, vagy be se ülj egy Biergarten-be (sörkert)! A legkisebb kiszerelés fél liter, de igazából a literes (képen) az igazi. (Amit rongyos 7 euróért meg is kapsz.) Ja és persze az elmaradhatatlan Radler! Itt gondolnak a hozzám hasonlóra, akik nem szeretik a túl erős sörízt. A Radler sör, citrommal összkeverve (képen). A nagyon kellemes, hűsítő italt főleg hölgyek nagy kedvence. (És az enyém is! :P) Bár mellékesen megjegyzem, hogy valahogy itt a síma, original sör is jól tud esni. Nem tudom, hogy más-e vagy csak az én agyam alkalmazkodott a környezetéhez. :)


Majd folytatva a bajor gasztronómiában való elmerülést, elmentünk a Löwenbräugartenbe, ahol degeszre ettük magunkat :) :P Hát, az én ízlésvilágomhoz nagyon közel állnak a bajor specialitások!hmmm, nyammm...

(csak hogy csorogjon a nyálatok :) )
Itt ettünk.

Este még összeszedtük magunkat és kerültünk egyet az Englischer Gartenben. De az már egy más történet... majd legközelebb.

Sok locsolkodót mindenkinek! :) /itt ez nem hagyomány/

1 megjegyzés: